Home » Main » 7 Tips die elke programmeur en developer zou moeten weten

7 Tips die elke programmeur en developer zou moeten weten

code

7 Tips die elke programmeur en developer zou moeten weten

 De wereld van programmeurs en developers is een wereld waar je bij de les moet blijven om mee te kunnen komen met de rest. Je vindt vrij eenvoudig een baan op het gebied van de ICT.  Er zijn bedrijven die namelijk nieuwe programmeurs recruteren waarvan Personal Programmer een bekende is. Er zijn veel kansen om goed te worden in je vak, maar er zijn ook veel valkuilen die je kunnen breken.

Daarom volgen hieronder een 7-tal tips die elke programmeur en developer zou moeten weten: 

  • onthoud namen;
  • probleemoplossend vermogen
  • kies je kansen op gebied van taal en vaardigheden;
  • minder innovatie;
  • loopbaan;
  • hard werken;
  • communicatie.

Verderop worden de tips uitgewerkt.

Onthoud namen

Het klinkt misschien heel logisch, maar vaak wordt het niet als logisch gezien binnen dit vakgebied: onthoud namen. Hier wordt mee bedoeld dat het ook voor programmeurs en developers handig is om een netwerk van mensen binnen de branche op te bouwen. Zeker in tijden, die er wellicht nog gaan komen, dat er minder werk is, is het belangrijk om sterke contacten te hebben die je kunnen helpen bij een zoektocht naar opdrachten.

Probleemoplossend vermogen

Denk ‘out of de box’ en probeer je niet te richten op een enkele oplossing. Gebruik eventueel de theorie van het uitsluiten om een oplossing te vinden voor het probleem.

Kansen op het gebied van taal en vaardigheden

 Kijk naar de vraag en het aanbod op de markt voordat je je loopbaan inricht. Waar liggen je kansen. Let bijvoorbeeld op de ontwikkeling van software voor smartphones en kijk of de markt van experts op dit gebied een tekort heeft of verzadigd is. Zo vergroot je als programmeur en developer je kansen op een goede baan.

stocksnap_0xh67tvp0d

Minder innovatie

De oude rotten in het vak zullen beamen dat er minder sprake is van innovatie. Wel is er altijd ontwikkeling gaande, maar dit is meer doorontwikkeling van eerder uitgewerkte projecten.

Loopbaan

Kijk niet naar elke klus als een klus op zich, maar als een onderdeel van je loopbaan. Selecteer de klussen op basis van of ze een positieve bijdrage leveren aan je loopbaan. Een klus is dus niet slechts een klus, maar een bouwsteen van je loopbaan.

Hard werken

Draai de uren die nodig zijn. Stop dus niet als er 40 uren op papier staan, maar maak de klus af. Zie het als een investering in je loopbaan.

Communicatie

Een programma schrijven is een ding, maar het zal ook gepresenteerd moeten worden aan de eindgebruikers. Zorg dat je je product kunt verkopen en kunt overbrengen. Volg eventueel een cursus presenteren om je wat zelfverzekerder te laten zijn.

Comments are closed.